NIEUWS

Zoemer.nl wordt Leesuur.nl

Sinds half augustus 2018 is Zoemer.nl overgenomen door Scholieren.com. Zoemer.nl zal doorgaan onder de nieuwe naam Leesuur.nl. De komende tijd blijft Leesuur.nl bestaan zoals jullie het kennen. Ondertussen maken wij plannen om de site te veranderen en verbeteren en de diensten verder uit te bouwen. We wensen iedereen veel leesplezier!

Leesuur.nl is bereikbaar via de Facebookpagina https://www.facebook.com/leesuur en via info@leesuur.nl. Telefonisch zijn we te bereiken op 030-2721378.
 

25 jaar Nieuw Proza Prijs


De Nieuw Proza Prijs voor het beste korte verhaal wordt dit jaar voor de 25e keer uitgereikt. Ter ere daarvan hebben we alle verhalen die sinds 1989 de prijs wonnen toegevoegd aan Zoemer.nl. Het gaat om verhalen uit literaire tijdschriften van schrijvers die ten tijde van het schrijven nog niet in boekvorm waren gedebuteerd. Een indrukwekkende lijst waarop veel nu bekende auteurs terug te vinden zijn! Met dank aan de Culturele Raad Tegelen, die deze landelijke prijs steeds in stand heeft gehouden. Aan het einde van elk verhaal vind je een korte toelichting met het juryoordeel, en ze zijn allemaal terug te vinden onder #NieuwProzaPrijs. Het complete overzicht en de geschiedenis van de prijs zijn terug te vinden op de docentenpagina. 

Winnaars Mijn Kort Verhaal bekend!

Afgelopen zaterdag vond in Boekhandel Donner, Rotterdam de prijsuitreiking plaats van de scholierenschrijfwedstrijd Mijn Kort Verhaal. De vijftienjarige Ola Enzler won een reis naar Parijs met haar verhaal 'De dokter en de dood'. Sonny Floyd de Jong (17) en Kylian van Dam (12) kregen de tweede en derde prijs en de Vlaamse Megan Delfosse (17) ging er met de publieksprijs vandoor. Binnenkort zullen de winnende verhalen ook op Bulkboek te lezen zijn, maar voor nu kun je terecht op www.mijnkortverhaal.nl om je tegoed te doen aan deze prijswinnende verhalen!


Klik hier om oudere berichten te tonen

Stemmen op jouw favoriete verhaal

Helaas, de deadline voor de schrijfwedstrijd Mijn Kort Verhaal is verstreken, maar niet getreurd: vanaf nu tot en met 1 februari 12:00u kun je stemmen op jouw favoriete verhaal.


Op 1 februari wordt dan de publiekswinnaar bekendgemaakt, waarna de jury de genomineerden bekendmaakt van de juryprijs. Op 20 februari worden in Boekhandel Donner te Rotterdam de winnaars bekendgemaakt tijdens de live finale.


Mijn Kort Verhaal is een schrijfwedstrijd voor middelbare scholieren in Nederland en Vlaanderen. De wedstrijd wordt georganiseerd door Scholieren.com, 9292, Bulkboek.nl en uitgeverij De Bezige Bij.


2016 Jaar van het Boek

Voor Bulkboek.nl is natuurlijk élk jaar een jaar van het boek, maar nu 2016 uitgeroepen is tot Jaar van het Boek dragen we graag ons steentje bij. Er komen nog steeds korte verhalen bij in onze Verhalenbank en ook de Boekenbank met klassiekers en populaire boeken voor op de leeslijsten groeit nog steeds.

Hou de website van het Jaar van het Boek in de gaten voor talloze literaire evenementen en lees in de tussenliggende tijd de schitterende verhalen op Bulkboek.nl en check regelmatig onze Facebookpagina voor nieuwtjes en de evenementen die wij organiseren.

Vernieuwde website

Misschien heb je gemerkt dat Bulkboek de afgelopen dagen af en toe wat schots en scheef was, maar nu zijn we helemaal terug met een vernieuwde website. Houd de Boekenbank in de gaten, daar verschijnen vanaf nu steeds meer mooie boeken (in e-pub of pdf) die je mag lezen voor je lijst. Vragen, klachten, opmerkingen of complimenten over ons nieuwe jasje? Weet ons dan te vinden op onze Facebookpagina

Mijn kort verhaal

Wie wordt het nieuwe schrijftalent van Nederland en Vlaanderen? Schrijf een schitterend kort verhaal en stuur het in!


Bulkboek organiseert voor de tweede keer de schrijfwedstrijd Mijn kort verhaal, samen met Scholieren.com, 9292 en uitgeverij De Bezige Bij.


Het thema van dit jaar is ‘Te laat’. Je mag dat thema zo letterlijk of figuurlijk nemen als je wilt. Zorg ervoor dat je je verhaal van maximaal 1000 woorden instuurt voor 11 januari 2016. Daarna kan er gestemd worden op verhalen. Er worden juryprijzen en een publieksprijs vergeven. Op 20 februari worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een live uitreiking.


Ben je docent en geïnteresseerd in deze wedstrijd? Op deze pagina vind je meer informatie.


Bulkboek op Facebook

httpswwwfacebookcomimagesfb_icon_325x325pngVolg Bulkboek op Facebook en krijg de nieuwtjes, tips en interessante of vermakelijke filmpjes zó op je timeline. En heb jij tips, nieuwtjes of een mening die je kwijt wilt, laat het dan zeker weten op Facebook!

Voilà: https://www.facebook.com/Bulkboek


Nederland Leest stelt het Korte Verhaal centraal

In november start de landelijke campagne Nederland Leest en dit jaar staat het Korte Verhaal centraal.


Andere jaren lazen vele lezers één verhaal, dit jaar lezen vele lezers vele korte en zéér korte verhalen, verzameld door A.L. Snijders.


Het korte verhalenplatform Bulkboek.nl staat vol met nog veel meer korte verhalen en sluit perfect aan op de themamaand.


Leden van de openbare bibliotheek ontvangen van 1 tot en met 30 november 2015 de verhalenbundel van A.L. Snijders met een staalkaart van korte verhalen uit de Nederlandstalige geschiedenis.


Nederland Leest wordt in 2015 voor de tiende keer georganiseerd. Meer informatie: http://www.nederlandleest.nl/Bulkboek.nl is online!

Bulkboek is online. Na maanden van knutselen, verzamelen en redigeren is er nu een website waar we trots op zijn. Dat wil niet zeggen dat we klaar zijn. Nee, we zijn pas net begonnen.

De komende tijd zullen we steeds meer verhalen online plaatsen, zodat Bulkboek een vrijwel onuitputtelijke bron van (korte) verhalen zal zijn. Allemaal te lezen op je tablet, laptop of smartphone.


Leesuur.nl is een idee van Theo Knippenberg